Ziemniaczane krokiety z jajkiem

Reklama

Opis przygotowania

1. Ziemniaki obrać, ugotować i zmielić. Połączyć z resztą składników, zagnieść ciasto. Rozwałkować placek o gr. ok. 1cm, wycinać kwadraty.

2. Jajka posiekać, zmieszać z jogurtem, doprawić. Na kwadraty ciasta nakładać farsz, zlepiać. Panierować w bułce tartej. Smażyć na oleju na złoty kolor.

Składniki

  • CIASTO: 3/4 kg ziemniaków,
  • 3/4 szkl. mąki,
  • jajko,
  • łyżeczka słodkiej papryki,
  • sól, pieprz.
  • FARSZ:
  • 4 jajka ugotowane na twardo,
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego,
  • sól, pieprz.
  • bułka tarta,
  • olej.

Podobne przepisy do Ziemniaczane krokiety z jajkiem