Żołądki Drobiowe / Gulasz

Reklama

Opis przygotowania

► Żołądki oczyścić z błon i zyłek, umyć, pokroić w paski i zagotować, po zagotowaniu odcedzić.

► Ponownie zagotować z vegetą, listkiem laurowym, pieprzem i zielem angielskim.

► Cebulę pokroić w cwiercplastry i zeszklić na maśle, dodać do żołądków i dusić na wolnym ogniu, następnie dodać pomidory, resztę przypraw i dalej dusić do miękkości.

► Pod koniec duszenia zagęścić sos mąką, zagotować i doprawić przyprawami.

Składniki

  • 1 Kg. Żołądków drobiowych2 Łyżki masła ( do smażenia )
  • 1 Duża cebula
  • Puszka pomidorów bez skórki
  • Vegeta
  • 2 Łyżki sosu sojowego
  • 1 Łyżka sosu worcestershire
  • Chilli sos ostry ( hau sanh )
  • 1 Liśc laurowy
  • 2 Ziarna ziela angielskiego
  • Majeranek
  • Maggi
  • Papryka
  • Przyprawy: Sól / Pieprz

Podobne przepisy do Żołądki Drobiowe / Gulasz