Żołądki Drobiowe jak Flaczki

Reklama

Opis przygotowania

► Do rozpuszczonej kostki rosołowej wrzucamy żołądki, liść laurowy, ziele angelskie i gotujemy do miękkości. Ugotowane żołądki kroimy w plastry, marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce na dużych oczkach i spowrotem wszystko wrzucamy do wywaru z żołądków. Żołądki i jarzyny gotujemy jeszcze chwile żeby jarzyny się ugotowały, przyprawiamy do smaku.

► Cebulę kroimy drobno i smażymy na oleju i maśle na słomkowy kolor, dodająć około 2 łyżeczki mąki i robimy pływającą zasmażkę ( nie bać się nie zrobią się kluchy ) zasmażka musi być pływająca.

► Żołądki i jarzynki są już miękkie i doprawione do nich dodajemy zasmażkę / mieszamy.

Składniki

  • 1 Kg. Żołądków drobiowych1 Duża cebula
  • 2 Marchewki
  • 1 Pietruszka
  • 1 Liśc laurowy
  • 2 Ziela angelskie
  • Papryka czerwona (w proszku)
  • Vegeta do smaku
  • Przyprawa magi
  • Trochę pieprzu ziołowego
  • Trochę pieprzu prawdziwego
  • 1 Łyżka majeranku
  • 1 Kostka rosołowa (lub doprawić solą do smaku)
  • Natka pietruszki

Podobne przepisy do Żołądki Drobiowe jak Flaczki