Zupa grzybowa z krajanką

Reklama

Opis przygotowania

Makaron należy ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować i odcedzić. W tym samym czasie gotujemy wywar kostno-jarzynowy z warzywami pokrojonymi w cząsteczki oraz suszonymi grzybami. Osobno obgotowujemy grzyby świeże, odcedzamy i kroimy. Posiekaną cebulkę podsmażamy na złoty kolor, a następnie razem z grzybami dodajemy do naszego wywaru i doprawiamy solą i pieprzem dla smaku. Całość podajemy z Międzybrodzkim Makaronem Krajanką oraz natką pietruszki.
Smacznego!
Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Składniki

  • - Międzybrodzki Makaron krajanka – 250g, - wywar kostno–jarzynowy - 2l,
  • - grzyby suszone - 50g,
  • - podgrzybek - 350g,
  • - kurka - 200g,
  • - cebula - 2 szt.,
  • - olej - 3 łyżki,
  • - sól, pieprz do smaku,
  • - natka pietruszki,

Podobne przepisy do Zupa grzybowa z krajanką