Zupa Gyros

Reklama

Opis przygotowania

► Mięso pokroić w paski, przyprawić przyprawą do gyrosa i usmażyć, dodać śmietanę, dokładnie wymieszać i odstawić na jedną noc do lodówki.

► Kostkę rosołu warzywnego rozpuścić w 2 litrach grącej wody następnie dodać mięso, pokrojoną w kostkę paprykę, sos chilli i gotować około 30 minut. Zrobić lekką zasmażkę, zagotować, dodać sos sojowy i przyprawić do smaku.

Składniki

  • 1 Kg. Mięsa wołowego lub wieprzowegoTłuszcz do smażenia ( masło pół na pół z margaryną )
  • Mąka pszenna ( do zasmażki )
  • 2 Kubki śmietany ( 15% tłuszczu )
  • 1 Czerwona papryka
  • 1 Żółta papryka
  • 1 Kostka rosołu warzywnego
  • 250 ml. Sosu chili
  • 4 Łyżki sosu sojowego
  • Przyprawa do gyrosa
  • Przyprawy: Sól / Pieprz

Podobne przepisy do Zupa Gyros