Zupa Jarzynowa bez Mięsa

Reklama

Opis przygotowania

► Do gorącej wody w garnku dodać, vegetę, kminek, bulion warzywny i zagotować żeby przyprawy się rozpuściły, wtenczas wrzucić zamrożone warzywa i gotować około 10 minut.

► Pod koniec gotowania gdy warzywa będą juz prawie miękkie, zrobić z mąki i masła lekką zasmażkę i dodać do zupy, / mieszając zagotowć /.

► Zupę zdjąć z płyty i przyprawić, solą, pieprzem, maggi, sosem sojowym, dodać zioła prowansalskie, bazylię i koperek. Zupę podajemy ciepłą jak również letnią w gorące letnie dni – wspaniały chłodnik.

Składniki

  • Wielowarzywna mieszanka mrożona ( 1 opakowanie )3 Łyżeczki vegety
  • 1 Łyżeczka bulionu warzywnego
  • 1 Łyżka masła
  • 2 Łyżeczki mąki pszennej
  • ½ Łyżeczki kminku ( zwyczajny )
  • 2 Łyżki sosu sojowego
  • Zioła prowansalskie
  • Bazylia
  • Koperek ( posiekać )
  • Przyprawy: Sól / Pieprz / Maggi

Podobne przepisy do Zupa Jarzynowa bez Mięsa