Zupa koperkowa

Reklama

Opis przygotowania

Koperek drobno posiekać, masło roztopić w garnku, dodać koperek
(1/3 koperku odłożyć do posypania) i podsmażyć.
Zalać gorącym wywarem, zagotować. Garnek z zupą zdjąć z ognia, mąkę wsypać do posolonej śmietany i dokładnie wymieszać.
Wlać 2 łyżki gorącej zupy, wymieszać, wlać do garnka. Doprawić do smaku solą i pieprzem, zupę zagotować.
Na talerzach posypać odłożonym koperkiem.

Smacznego! 🙂

Składniki

  • 4 szklanki wywaru warzywnegopęczek koperku
  • 1 szklanka śmietany 18%
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki
  • sól
  • pieprz
  • ugotowany makaron

Podobne przepisy do Zupa koperkowa