Zupa pieczarkowa Eli z makaronem

Reklama

Opis przygotowania

Kość schabową zalać 3 litrami wody,dodać kucharka i zagotować.Jarzyny obrać,umyć,dodać do wywaru i ugotować.Pieczarki oczyścić i pokroić.Cebulę pokroić w kosteczkę.Na patelni rozgrzać olej,dodać pieczarki,cebulę,pieprz i usmażyć.Kość i jarzyny wyjąć z wywaru (jarzyny wykorzystać do sałatki,mięso z kości do farszu).Do wywaru dodać pieczarki,kostki grzybowe,makaron i ugotować do miękkości.Śmietanę wlać do garnka,powoli dolewać gorącą zupę,mieszając (hartowanie śmietany) i wlać do zupy.Smacznego!

Składniki

  • 1 kość ze schabu 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1/4 średniego selera
  • kucharek
  • 1/2 kg pieczarek
  • 1 cebula
  • pieprz
  • 2 łyżki oleju
  • 2 kostki bulionu grzybowego
  • 250 g makaronu nitki
  • 150 ml śmietany kremówki 30%

Podobne przepisy do Zupa pieczarkowa Eli z makaronem