Zupa pomidorowa

Reklama

Opis przygotowania

Mięso zalać 1,5 litra wody, chwilę gotować razem i odszumować powstałe fusy. Następnie dodać marchew, pietruszkę, liść selera, cebulkę, kostkę rosołową, sól i pieprz. Wszystko gotować razem ok 20 minut. Dodać koncentrat pomidorowy, podgrzewać na małym ogniu ok 5 minut. Następnie w pół szklanki zupy rozmieszać śmietanę i wymieszać z całością. Zdjąć z ognia. Podawać z makaronem świderki lub ryżem.

Składniki

  • 3 skrzydełka 1 kostka rosołowa wołowa
  • 1-2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 cebulka mała
  • liść selera
  • sól
  • pieprz
  • mały koncentrat pomidorowy
  • 4 łyżki śmietany
  • makaron świderki

Podobne przepisy do Zupa pomidorowa