Rybę oskrobać, oczyścić, odciąć łeb, płetwy i skroić filety. Łby, ości i kręgosłupy włożyć do rondla ze stopioną połową masła i poddusić pod przykryciem. Dodając oskrobaną marchew, pietruszkę i seler, po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego oraz listek laurowy. Zalać zimną wodą, osolić i ugotować pod przykryciem na wolnym ogniu esencjonalny wywar. Ostudzić i przecedzić. Filety rybne zemleć w maszynce, wbić jajka, wsypać tartą bułkę i posiekaną natkę. Doprawić sosem sojowym, pieprzem i solą. Wyrobić spoistą masę, formować z niej gałki i kłaść na wrzący wywar, gotować ok 15 min. Z reszty masła i mąki przyrządzić białą zasmażkę i zagęścić nią zupę. Zagotować. (ja nie robiłam zasmażki dodałam 3 garstki ryżu i się gotował w zupie)