Zupa rybna z lanymi kluseczkami

Reklama

Opis przygotowania

Warzywa pokroić lub zetrzeć na tarce jarzynowej, pora pokroić w półkrążki, a cebulę w piórka. Dodać przyprawy: pieprz ziarnisty, liść laurowy i ziele angielskie. Zagotować. Włożyć pokrojoną na porcje rybę. Gotować 20 minut, Rybę wyjąć, a na gotującej się wolno zupie ugotować lane kluseczki. Na talerzach układać porcje ryby i zalewać zupą. Obficie posypać natką pietruszki.

Składniki

  • 0,5 kg filetów z rybwłoszczyzna bez kapusty
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mała cebulka
  • bulion rybny lub 1 łyżeczka cukru + 1 łyżka przyprawy Kucharek
  • natka pietruszki
  • lane kluseczki:
  • 2 jajka, mąka ile zabierze, sól
  • ziele angielskie, listek laurowy i pieprz ziarnisty

Podobne przepisy do Zupa rybna z lanymi kluseczkami