Zupa z czerwonej fasoli i boczku

Reklama

Opis przygotowania

Dzieñ wczesniej namoczyc fasole w wodzie i odstawic na cala noc.
Do garnka wlewamy 1 lyzke oliwy z oliwek,podsmazyc boczek i dodac cebule obrana,wszystko to podsmazyc i dodac mieso w kawalkach,zalac woda okolo 1 litr i 1 szklanka,dodac kostke rosolowa.Zagotowac,dodac fasole i wloszczyzne,przyprawy.Gotujemy do miekkosci fasoli,na koniec dodajemy ziemniaki obrane i pokrojone w kawalki.
Gotowac do miekkosci ziemniakow.

Składniki

  • 1/2 szklanki czerwonej fasoli150g boczek wedzony(drobno pokrojony)
  • 100g mieso wolowe w kawalkach
  • 1 cebula mala
  • 3-4ziemniaki
  • wloszczyzna na zupe-srednia ilosc
  • 1/2 kostki rosolowej
  • pieprz w ziarenkach,ziele angielskie,losc laurowy
  • oliwa z oliwek

Podobne przepisy do Zupa z czerwonej fasoli i boczku