Zupa z kiszonych ogórków

Reklama

Opis przygotowania

Wodę z kością zagotować. Zebrać szumowinę. Na gotującą się wodę wsypać ryż, następnie startą marchew, pietruszkę. W osobnym garnku ugotować ziemniaki pokrojone w kostkę. Do gotującego się ryżu zetrzeć ogórki kiszone, wsypać odcedzony groszek konserwowy, oraz wlać wodę z odcedzoną z pod ogórków. Po ugotowaniu się ryżu wsypać wcześniej ugotowane ziemniaki. Zupę gotującą się zatrzepać śmietaną. Doprowadzić do zagotowania się zupy. Doprawić do smaku. Smacznego.

Składniki

  • 1 kość wieprzowa lub nóżka z kurczaka3 l. wody
  • 1 średnia marchewka
  • 1 pietruszka
  • 3 ziemniaki
  • 1/2 puszki groszku konserwowego
  • 1 szkl. ryżu
  • 3 ogórki kiszone
  • 1/2 szkl. wody z pod ogórków
  • 1/2 szkl śmietany
  • sól
  • pieprz
  • vegeta

Podobne przepisy do Zupa z kiszonych ogórków