3BiT

Reklama

Opis przygotowania

Foremkę wyłożyć folią aluminiową na dno rozłożyć warstwę ciastek, zrobić krem wg przepisu na opakowaniu i zimny utrzeć z kostką margaryny kasi. wyłożyć masę na ciastka, rozsmarować, dać drugą warstwę ciastek, wyłożyć na to masę krówkę, rozsmarować ją, dać następną warstwę ciastek, ubić śmietanę schłodzoną z 4 łyżkami cukru pudru, wlać do niej wcześniej rozpuszczoną żelatynę w pół szklanki wody, wymieszać i wylać na ciastka, na śmietanę ułożyć warstwę ciastek, czekolady rozpuścić z 4 łyżkami mleka i wylać na wierzch, rozsmarować i posypać migdałami.

Składniki

  • herbatniki (duża i mała paczka), 2 masy krówka w puszce,
  • krem do karpatki,
  • 0,5l śmietana 30%,
  • 2 łyżki żelatyny,
  • 2 czekolady na polewę,
  • 4 łyżki mleka,
  • płatki migdałowe do dekoracji,
  • kostka margaryny,
  • 4 łyżki cukru pudru,

Podobne przepisy do 3BiT