Aromatyczne Spaghetti ala Dasiunia

Reklama

Opis przygotowania

Cebulę, paprykę i ogórka pokroić w kostkę i przesmażyć na patelni przez około 4 min.
Po tym czasie dodać mielone mięso, rozdrobnić je widelcem i chwilę poddusić aż do lekkiego ścięcia.
Wsypać 2- 3 łyżki mąki i wymieszać.

Uzupełnić wodą, wrzucić liść laurowy i ziele angielskie i podgotować tak, aby papryka zrobiła się miękka. Wtedy dodać koncentrat pomidorowy, czosnek przeciśnięty przez praskę, oraz przyprawy.

Chwilkę jeszcze podgotować, aby przyprawy się "przegryzły" i mamy pyszny sos do spaghetti 🙂

Podawać oczywiście z wcześniej ugotowanym makaronem, posypać bazylia lub startym, żółtym serem.

Składniki

  • Papryka czerwona lub zielonaCebula
  • Średni ogórek kiszony
  • 40 dag mielonego mięsa
  • pół słoiczka koncentratu pomidorowego
  • 2- 3 łyżki mąki
  • 2- 3 ząbki czosnku
  • Olej lub oliwa do smażenia
  • Przyprawy : do kuchni włoskiej, bazylia, cząber, papryka w proszku, wegeta ,cukier, liść laurowy, ziele angielskie
  • Makaron spaghetti (polecam bucatini, czyli makaron z dziurką)

Podobne przepisy do Aromatyczne Spaghetti ala Dasiunia