babka marmurkowa

Reklama

Opis przygotowania

Margarynę rozpuścić i ostudzić. Do miski wbić jajka, wsypać cukier i razem utrzeć. Obie mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i dodawać stopniowo do masy jajeczne. Następnie wlać rozpuszczoną margarynę i dobrze wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i wymieszać. Ciasto nakładać do blaszki warstwami(raz ciemna, raz jasna). Piec ok.45 min w 180 stopniach. Ostudzone ciasto polać polewą czekoladową. Smacznego

Składniki

  • 250g margarynyszklanka mąki pszennej
  • szklanka mąki ziemniaczanej
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 5 jajek
  • 1 łyżka kakao
  • gotowa polewa czekoladowa

Podobne przepisy do babka marmurkowa