Babka serowa

Reklama

Opis przygotowania

Jajka utrzeć z cukrami. Dodawać na przemian mąkę zmieszaną z proszkiem oraz ser. Stopniowo dolewać śmietanę. Dodać ostudzoną margarynę. Dodać olejek rumowy oraz posiekaną czekoladę. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Piec ok. godz. w temp. 180st.

Składniki

  • 3 jajka, 35 dag mąki pszennej,
  • 25 dag zmielonego tłustego twarogu z Piątnicy ,
  • łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1/2 szkl. cukru pudru,
  • cukier waniliowy,
  • łyżeczka olejku rumowego,
  • 50 g mlecznej czekolady,
  • 20 dag stopionej margaryny,
  • 1/2 szkl. śmietany.

Podobne przepisy do Babka serowa