Babka twarogowa

Reklama

Opis przygotowania

Jajka utrzeć z cukrem pudrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, śmietanę, ser, stopioną margarynę i wszystko dokładnie wymieszać., dodać rodzynki, rum lub olejek rumowy. Masę przełożyć do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką formy i piec ok. 60min w średnio nagrzanym piekarniku. Po lekkim przestudzeniu babkę wyjąć, polać lukrem albo polewą czekoladową.

Składniki

  • 3 jajka15dag cukru pudru
  • 40 dag mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 12 szkl. śmietany
  • 20 dag zmielonego twarogu
  • 20 dag stopionej margaryny
  • 20 ml rumu lub 1 olejek rumowy
  • rodzynki

Podobne przepisy do Babka twarogowa