Babka z malinami

Reklama

Opis przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać ubite białka, wymieszać. Dodać mąkę z proszkiem i cukier waniliowy. Dodać maliny (mrożonych nie rozmrażać!). Piec ok. godz w temp. 180st. Mleko podgrzać, dodać połamaną czekoladę i, mieszając, rozpuścić. Dodać pokrojone orzechy. Polać zimną babkę.

Składniki

  • 40 dag mąki, kost. margaryny,
  • 3/4 szkl. cukru,
  • cukier waniliowy,
  • 10 dag mąki ziemniaczanej,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 4 jajka,
  • 40 dag malin,
  • 20 dag czekolady,
  • 5 dag orzechów,
  • 4 łyżki mleka.

Podobne przepisy do Babka z malinami