Babka z mleczkiem kokosowym

Reklama

Opis przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem na krem, następnie dodać po jednym żółtku i porcjami przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dolewając mleko kokosowe, na koniec wymieszać z pianą z białek. Ciasto podzielić na dwie części do jednej dodać kakao. Formę do pieczenia babki wysmarować tłuszczem i przełożyć ciasto jasne, a na nie ciasto z kakao. Piec w temp. 180st do 70 min, po upieczeniu i wystudzeniu ciasto wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem.

Składniki

  • 1/2 kg mąki 25 dag cukru
  • 25 dag margaryny
  • 4 jajka
  • 1 szklanka mleczka kokosowego
  • 3 łyżki kakao
  • 1 mały proszek do pieczenia
  • dodatkowo cukier puder do posypania

Podobne przepisy do Babka z mleczkiem kokosowym