Barszcz ukraiński

Reklama

Opis przygotowania

Fasolę z puszki odsączyć na sitku. Pozostałe warzywa pokroić w kostkę, kapustę poszatkować a fasolkę szparagową pokroić na mniejsze kawałki.
Wszystkie warzywa z wyjątkiem czerwonej fasoli wrzucić do garnka wlać wodę, dodać kostkę warzywną i gotować do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania dodać czerwoną fasolkę. Doprawić do smaku kucharkiem i pieprzem.
Śmietanę roztrzepać z odrobiną wody i mąką i zatrzepać nią gotową zupę.

Składniki

  • puszka fasoli czerwonej2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek korzenia selera
  • 2-3 nieduże buraczki ćwikłowe
  • około 1/5 małej główki kapusty włoskiej
  • fasolka szparagowa w strączkach
  • kostka rosołowa warzywna
  • pół szklanki kwaśnej śmietany
  • łyżeczka mąki pszennej
  • kucharek i pieprz do smaku

Podobne przepisy do Barszcz ukraiński