Kapustę kiszoną odcisnąć z soku,jeżeli jest za
kwaśna przepłukać,pokroić włożyć do garnka.
W między czasie w osobnych miseczkach zalać
wrzątkiem suszone grzyby i śliwki.Obrać i pokroić
w krążki 4 cebule dodać do kapusty.Podlać rozpuszczonymi we wrzątku 2 kostkami Knorra,
gotować na małym ogniu często mieszając.Mięso
umyć,osuszyć pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na smalcu na patelni z dwoma pozostałymi cebulami pokrojonymi w krążki.Podsmażone ,przełożyć do
osobnego garnka podlać niewielką ilością wody
dusić dodając,liść laurowy ,ziele angielskie,2 łyżeczki czerwonej słodkiej papryki.Odparowany płyn w mięsie i kapuście uzupełniać wodą z namoczonych grzybów i śliwek.Gdy mięso będzie miękkawe dodać namoczone grzyby i śliwki.Pod
koniec gotowanie dodać zmiażdżone 8-10 ząbków czosnku i dużo roztartego majeranku.Połączyć mięso
z kapustą i dusić do uzyskania brązowawego koloru
ciągle mieszając i ewentualnie podlewając wodą.