Biszkopt:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i nadal ubijając po jednym żółtku. następnie wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto wylać do małej blaszki i upiec na złoty kolor w gorącym piekarniku. Po ostudzeniu, przekroić na dwa placki.
Jabłka obrać ,zetrzeć na grubym tarle i podprażyć na małym ogniu z cukrem. Pod koniec wsypać jedną galaretkę.
Blaszkę w której był pieczony biszkopt wyłożyć folią aluminiową i na dno włożyć spodnią część biszkoptu. Na niego wyłożyć lekko przestudzone jabłka.
Drugą galaretkę rozpuścić wg przepisu na opakowaniu i odstawić do przestygnięcia. Banany obrać pokroić w plasterki i ułożyć na jabłkach. Całość zalać lekko tężejącą galaretką i przykryć drugą częścią biszkoptu. Wierzch polać polewą.