Biszkopt z kremem jogurtowym

Reklama

Opis przygotowania

Upiec biszkopt.

Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody. Jogurt połączyć z cukrami. Ubić śmietanę kremówkę. Do ubitej śmietany dodać jogurt z cukrami oraz ostudzoną żelatynę. Wsypać kawałki czekolady.

Wystudzony biszkopt przekroić. Na jednym blacie rozłożyć maliny, krem rozsmarować na malinach, pozostawiając ok. 5 łyżek. Przykryć krem drugim blatem ciasta. Wierzch ciasta posmarować odłożonym kremem. Posypać wiórkami czekolady. Wstawić do lodówki.

Składniki

  • Biszkopt: 6 jaj, szklanka mąki pszennej, pół szklanki mąki ziemniaczanej, szklanka cukru, dwie łyżeczki proszku do pieczenia
  • Krem: 2-3 łyżeczki żelatyny, 35 dag jogurtu naturalnego, 20 dag malin, 10 dag cukru kryształu, 1 op. cukru wanilinowego, 25 dag śmietany kremówki, 4 łyżeczki posiekanej gorzkiej czekolady

Podobne przepisy do Biszkopt z kremem jogurtowym