Błyskawiczny sos pomidorowy

Reklama

Opis przygotowania

Zagotować sok pomidorowy z wodą i przyprawą do spaghetti (ilość wg.uznania). Łyżeczkę mąki ziemniaczanej rozrobić w niewielkiej ilości zimnej wody i wlać do soku pomidorowego. Zagotować. Po lekkim przestudzeniu dodać majonez i trzepaczką dobrze wymieszać. I to tyle. Proponuję wykorzystać ten sos do Przepisu Natali na „Klops”. U mnie serwowałam już kilka razy, bo rodzince posmakował. A sos jest moim dodatkiem do Jej przepisu. Smacznego.

Składniki

  • 3/4 l gęstego soku pomidorowego przyprawa do spaghetti
  • 1/2 szklanki wody
  • 2 łyżki majonezu
  • sól,pieprz
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

Podobne przepisy do Błyskawiczny sos pomidorowy