Bruschetta z awokado i parmezanem

Reklama

Opis przygotowania

– Chleb grillujemy z obu stron na złoto i nacieramy czosnkiem.
– Awokado kroimy wzdłuż, przekręcamy i usuwamy pestkę wbijając w nią nóż, obieramy. Wkładamy do moździerza razem z obranymi dwoma ząbkami czosnku i startym drobno parmezanem. Stopniowo dolewamy oliwę, do uzyskania gęstej masy.Doprawiamy. Masę awokado – parmezanową układamy na grzance, posypujemy startym parmezanem. Podajemy zaraz po przygotowaniu.

Składniki

  • dojrzałe awokadokromki czerstwego chleba
  • 3 ząbki czosnku
  • 100 g parmezanu
  • oliwa z oliwek extra vergine
  • sól
  • pieprz

Podobne przepisy do Bruschetta z awokado i parmezanem