Cannelloni mięsno-pomidorowe pod beszamelem

Reklama

Opis przygotowania

Cebulę i czosnek drobniutko siekamy i podsmażamy. Jak się zeszklą dodajemy mięso mielone i dusimy pod przykryciem. W międzyczasie gotujemy cannelloni 9powinny być lekko twarde). Gdy mięso się przesmaży dodajemy pomidory z puszki i gotujemy przyprawiając solą i pieprzem. Możemy dodać odrobinę bazylii. Takim farszem napychamy rurki makaronu i układamy na blasze. Smarujemy sosem beszamelowym i układamy plastry żółtego sera. Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. przez 20 – 30 minut.

Składniki

  • mięso mielonemakaron - duże rurki cannelloni
  • 2 cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • puszka pomidorów z puszki
  • sos beszamelowy
  • ser żółty
  • sól
  • pieprz
  • bazylia
  • oliwa

Podobne przepisy do Cannelloni mięsno-pomidorowe pod beszamelem