Charlotte Royale

Reklama

Opis przygotowania

Truskawki podzielić – część będzie do musu a część pokroić na kawałki, resztę do ozdoby śmietanę ubiłam. Mus, twaróg i cukier puder, sok wymieszałam. Żelatynę rozpuściłam w
niewielkiej ilości wody ciepłej i dodałam do mieszaniny sera. Wyspałam owoce, dodałam
śmietanę, wymieszałam i do miski. Ciasto do lodówki na noc. Następnego dnia posmarowałam galaretką truskawkową rozpuszczoną w 250ml wody. Ozdobiłam truskawkami i śmietaną ubitą. Pięknie się prezentuje na letnim stole i wcale nie jest trudna.

Składniki

  • rolada truskawkowa niestety kupna 500g twarogu zmielonego na sernik
  • truskawki
  • 50g cukru pudru
  • sok z 1/2 cytryny
  • galaretka truskawkowa Gellwe
  • 10 łyżeczek żelatyny Gellwe
  • 200 g śmietany kremówki

Podobne przepisy do Charlotte Royale