Chrupiąca sałatka w jogurcie

Reklama

Opis przygotowania

– Liście sałaty myjemy i osuszamy, rwiemy. Wrzucamy do miski. Dodajemy porwane kuleczki mozzarelli, obrany ze skórki i pokrojony w kostkę pomidor malinowy oraz zielony ogórek, jajko i rzodkiewki, także pokrojone w kostkę oraz paprykę, wcześniej umytą i oczyszczoną z gniazd nasiennych. Cebulkę drobno kroimy. Wszystko dodajemy do sałaty
– Całość mieszamy z jogurtem greckim, doprawiamy.

Składniki

  • środkowe jasne liście sałaty masłowejpomidor malinowy
  • mała czerwona papryka
  • kilka rzodkiewek
  • jajko ugotowane na twardo
  • klika kuleczek sera mozzarella do sałatek
  • ogórek zielony
  • cebulka
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • sól
  • pieprz grubo mielony

Podobne przepisy do Chrupiąca sałatka w jogurcie