Ciasteczka orzechowe

Reklama

Opis przygotowania

Ubić pianę z białek. Dodać cukier puder i cukier waniliowy. 4 łyżki piany odłożyć do osobnej miseczki. Resztę piany wymieszać z cynamonem i mielonymi orzechami.
Dłodnie lekko zwilżyć i formować z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na nim kulki.
Na każdej kulce zrobić palcem lekkie wgłębienie po czym napełnić go odłożoną pianą z białek i na wierzchu położyć orzech laskowy.
Ciasteczka piec 30 minut w temperaturze 125°C.

Składniki

  • 300g mielonych orzechów laskowychŁyżeczka cynamonu
  • 250g cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy
  • 3 białka
  • 60g orzechów laskowych w całości

Podobne przepisy do Ciasteczka orzechowe