Biszkopt:
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier, później po jednym żółtku a na koniec mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Warunkiem udanego biszkoptu jest dodawanie składników bardzo małymi partiami i długie ubijanie. Piec w temp.170 stopni ok.30-40 minut. Wystudzić, przekroić na dwa blaty. Na pierwszym rozłożyć pokrojone w plastry brzoskwinie z puszki.
Masa:
Na soku pomarańczowym i brzoskwiniowym z 3 łyżkami cukru ugotować budynie waniliowe. Gorące wylać na ciasto z brzoskwiniami,przykryć drugim blatem. Wystudzić.
Krem:
Miękkie masło utrzeć, mleko z kremem ubijać mikserem ok. 2 minuty (zgodnie z instrukcją na opakowaniu), po czym dodać miękkie masło i miksować jeszcze ok. minuty, aż krem się zrobi gładki i składniki się połączą. Rozsmarować na cieście. Schłodzić, posypać wiórkami czekoladowymi. Odstawić na kilka godzin do lodówki, po czym kroić jak ciastka tortowe. Smacznego.