biszkopt jasny:
Białka ubić na sztywna, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Piec w temp. 160-180 ok. 30-40 min.
biszkopt ciemny:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, na końcu kakao i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Piec w temp. 160-180 ok. 30-40 min.
Po upieczeniu wyciąć w nim kieliszkiem kółeczka.
masa budyniowa:
Z mleka, cukru, budyniu ugotować budyń i przestudzić. Masło utrzeć, dodając przestudzony budyń. Masę podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao.
masa serowa:
Galaretkę rozpuścić w 1 i 1/2 szklanki wody, gdy zacznie tężeć, połączyć z serkami homogenizowanymi i wymieszać. Banany obrać, pokroić w plastry o grubości biszkoptu ciemnego i skropić sokiem z cytryny.
przełożenie ciasta:
biszkopt jasny – masa ciemna – biszkopt ciemny z kółeczkami – w każde kółko włożyć kawałek banana – masa serowa – wcisnąć w masę serową ciemne kółeczka – masa jasna – na wierzch polewa