Ciasto 1:
Jajka ubijać z cukrem do białości. Mąkę zmieszać z proszkiem i kakaem. I delikatnie wmieszać do masy jajowej. Wylać na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 40 min w tem. 170 stopni.
Ciasto 2:
Ciasto przygotowujemy tak samo jak pierwsze tylko nie dodajemy kakao.Po upieczeniu zwijamy w roladę i zostawiamy do wystygnięcia. Zimną roladę smarujemy dżemem i po zwinięciu kroimy.
Krem:
Jajka ubijamy z cukrem do białości, dodajemy kakao. Masło ucieramy na pulchną masę i cienką strużką wlewamy masę jajową. Ciągle mieszamy.
Galaretkę przyrządzić jak pisze na opakowaniu.
Złożenie:
Na ciasto 1 rozsmarowujemy krem. Na krem układamy pokrojoną roladę. Wszystko zalewamy krzepnącą galaretką.