Ciasto:
Białka ubić na sztywno,żółtka ubić z cukrem do białości i ostrożnie połączyć z białkami,następnie przesiać mąkę ,kakao i proszek do pieczenia,dodać ostrożnie to jajecznej piany na koniec dodać olej.
Ciasto wylać do tortownicy i upiec w temp.180st.
Wiśnie ja miałam z kompotu wymieszać z galaretką wiśniową i odstawić do delikatnego zgęstnienia.
śmietanę ubić z cukrem pudrem i na koniec połączyć z żelatyną rozpuszczoną w małej ilości wody.
Upieczone i ostudzone ciasto przekroić i nasączyć winem ,spód ciasta ponownie umieścić w tortownicy,wylać na niego gęstniejącą galaretkę i schłodzić ,kiedy galaretka zastygnie wyłożyć na nią bitą śmietanę i przykryć drugim krążkiem ciasta ,schłodzić .
Kiedy ciasto całkiem zastygnie ściągnąć obręcz tortownicy,polać rozpuszczoną polewą i dowolnie udekorować.