Ryż z dodatkami

Reklama

Opis przygotowania

Ryż podsmażyć na maśle i udusić do miękkości ja robię to tak jak przy robieniu tradycyjnego risotta czyli podlewam bulionem jak pierwsza dawka płynu zostanie wchłonięta .
Na patelni podgrzewamy olej, podsmażamy parówkę i pieczarki pokrojone w plasterki ,do miękkiego i klejącego się ryżu dodajemy podsmażone pieczarki z parówką i cieniutko pokrojoną porę , doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy ,podajemy posypane startym żółtym serem.
Ja bardzo lubię połączenie tego ryżu z kiszonym ogórkiem .

Składniki

  • 20 dag ryżu2 parówki cienkie
  • 25 dag pieczarek
  • por (biała część)
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • ser zółty
  • 2 łyżki masła
  • sól,pieprz
  • 1 łyżka oleju

Podobne przepisy do Ryż z dodatkami