Ciasto jogurtowe z jabłkami

Reklama

Opis przygotowania

Ubij jajka z cukrem i cukrem waniliowym przez kilka minut aż cukier się rozpuści, dodaj do nich mąkę z proszkiem do pieczenia oraz jogurt .

Następnie zetrzyj jabłka pokrop je sokiem z cytryny, dokładnie rozmieszaj i dodaj je do wcześniej przygotowanej masy .

Całość przełóż do malej foremki i piecz przez 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

JEST PUSZYSTE I MIĘKKIE, Z WYGLĄDU SPRAWIA WRAŻENIE NA LEKKO ZAKALCOWATE,ALE TO WINA JABŁEK I JOGURTU .

Składniki

  • - 1 jogurt naturalny mały ale gęsty ok 200 gr- o,5 szklanki cukru
  • - 3 szklanki mąki
  • - 4 jajka
  • - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • - 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • - 2 jabłka
  • - sok z 1/2 cytryny

Podobne przepisy do Ciasto jogurtowe z jabłkami