Jasny biszkopt
Białka ubić na sztywno z odrobinką soli. Następnie dodać cukier i nadal ubijając dodawać po jednym żółtku, obie maki, proszek do pieczenia i olej. Gotowe ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia dużej blachy i upiec na złoty kolor w temp. 190 st.C ok 45 minut.
Po ostudzeniu, biszkopt przekroić na dwa placki.
Biszkopt orzechowy
Białka ubić z cukrem na sztywno a następnie kolejno dodawać po jednym żółtku, make z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać zmielone orzechy i dokładnie wymieszać. Gotowe ciasto wyłożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia.Piec w temp. 190 st.C. ok. 35-40 minut.
Masa kawowa
Kawę rozpuścić we wrzącej wodzie, ostudzić. Zmieszać z mlekiem. Z mleka odlać pół szklanki i rozpuścić w nim obie maki. Pozostałą część mleka z kawą zagotować z cukrem. Podczas gotowania wlać mieszankę mączną i ciągle mieszając ugotować budyń. Ostudzić i utrzeć z masłem.
Przełożenie:
Jasny biszkopt>>połowa masy kawowej>>biszkopt orzechowy>>Druga część masy kawowej>>druga część jasnego biszkoptu>>polewa czekoladowa