Ciasto serowo-makowe

Reklama

Opis przygotowania

Do mąki dodać cukru, proszek, kasie, jajka i zagnieść ciasto.
Masa serowa:
Utrzeć kasie z cukrem, dodać ser, żółtka, cukier i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać. Ubić pianę, połączyć z masa serowa.
Ciasto rozwałkować na wymiar blachy, nałożyć masę makową, następnie serową. Piec około 1 godziny.
Udekorować polewą czekoladową.

Składniki

  • 1 szkl mąkipół margaryny kasia
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • pół szkl cukru
  • 2 jajka
  • Masa Serowa:
  • pół margaryny kasia
  • 5 jajek
  • 1 szkl cukru
  • 50 dag mielonego twarogu
  • 2 łyzki mąki ziemniaczanej
  • aromat pomaranczowy
  • 1 puszka masy makowej - gotowa

Podobne przepisy do Ciasto serowo-makowe