Żółtka miksujemy z cukrem na kogel mogel (odstawiamy mikser), dodajemy cukier waniliowy i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mieszamy. Następnie olejek, kwaśną śmietanę i margarynę, dokładnie wyrabiamy,w miarę potrzeby dosypujemy mąkę. Ciasto na kruche powinno łączyć się, ale nie kleić. Wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę wypełniamy ciastem, na wierzchu układamy umyte i wydrylowane owoce(skórką do góry). Wychodzi 5 rzędów owoców, środkowy jest z brzoskwiń. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika,do 180* i pieczemy ok.35 minut. W wolnym czasie na wysokich obrotach ubijamy na sztywno pianę z białek,gdy piana jest gotowa wmiksowujemy cukier.Wyciągamy ciasto(nie wyłączając piekarnika) i rozsmarowujemy szybko pianę na wierzchu ciasta, wstawiamy na ok. 5 minut, aż zacznie lekko się rumienić. Takim sposobem mamy pyszny deser. Smacznego.