Ciasto ucierane z borówkami amerykańskimi

Reklama

Opis przygotowania

Margaryny roztapiamy i pozostawiamy do ostygnięcia.
Borówki myjemy i pozostawiamy do osuszenia.
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą pianę.
Dodajemy ostudzone margaryny a następnie stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia dokładnie wymieszać lekko.
Tortownicę natłuszczmy i posypujemy bułkę tartę.
Na ciasto równomiernie wysypujemy borówki.
Pieczemy ok 1godziny
Upieczone ciasto możemy posypać cukrem pudrem.

Składniki

  • 4jajka1szkl cukru
  • 1op.cukru waniliowego
  • 1margaryny
  • 2,5 szkl mąki
  • 2łyzeczki proszku do pieczenia
  • 1op borówek amerykańskich

Podobne przepisy do Ciasto ucierane z borówkami amerykańskimi