Ciasto z galaretką

Reklama

Opis przygotowania

Białka ubic dodac cukier, zółtka, na koncu mąkę zmieszaną z proszkiem lekko wymieszac.
Piec około 30 minut. Pozostawic do wystudzenia.
Jabłka obrac zetrzec na tarce z grubymi oczkami, uprązyc z cukrem, dodac suchę galaretkę agrestowa, wymieszac i chwilię prazyc, pozostawic do ostygnięcia.
Rozpuscic galaretkę agrestowa w pół szkl wody, wystudzona zmiksowac z kremówką, wstawic na chwilę do lodowki.
Na biszkopt wyłozyc masę jabłkową, zalac masę kremowkę, zalac galaretką niebieską. Do lodowki

Składniki

  • 4 jajkapół szkl cukru
  • pół szkl mąki
  • pół łyzeczki proszku do pieczenie
  • MASA JABLKOWA:
  • 1kg jabłek
  • 1galaretka agrestowa
  • odrobina cukru do smaku
  • MASA SMIETANKOWA:
  • 0,5 l.kremówki
  • galaretka
  • odrobina cukru do smaku
  • POZOSTALE:
  • 2 galaretki niebieskie

Podobne przepisy do Ciasto z galaretką