Biszkopt:
Białka ubić na sztywną pianę stopniowo dodawać cukier i żółtka. Następnie dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. Wylać na formę i piec przez ok 35 min. w temp. 170 stopni.
Masa budyniowo-galaretkowa:
Budyń przygotuj wedle przepisu na opakowaniu i przestudź. Galaretki turkusowe rozpuść w szklance wody. Następnie utrzyj margarynę i stopniowo dodawaj budyń nadal ucierając. Gdy masa będzie puszysta a galaretka turkusowa będzie się ścinała to stopniowo połącz galaretkę z masą budyniową nadal ucierając. Po połączeniu się wszystkich składników masy wyłóż ją na biszkopt. Ugotuj galaretki rubinowe wedle przepisu na opakowaniu i daj do schłodzenia. Na masę poukładaj w rzędy truskawki mrożone lub świeże. Zalej galaretką rubinową i pozostaw do lepszego zastygnięcia.