Schab umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i rozbić cienko pod folią. Posypać solą i pieprzem z obu stron. Pieczarki obrać, umyć, osuszyć i wykrawać ogonki. Każdą pieczarkę wypełnić rozgniecionym przy użyciu widelca, serem feta. Na węższy koniec mięsa położyć pieczarkę nadzieniem skierowanym do dołu i zwinąć w ciasną roladkę. Roladki przełożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do dobrze rozgrzanego piekarnika. Piec bez przykrycia przez 40 minut w 190 stopniach. Śmietankę połączyć z zimną wodą, dodać sos z opanowania i dokładnie wymieszać. Przelać do garnka i zagotować. Do sosu ostrożnie włożyć upieczone roladki (można tez dodać pokrojone ogonki pieczarek) i gotować przez 10 minut od czasu do czasu mieszając, do zgęstnienia sosu. Podawać na gorąco z ziemniakami.