Ciepły Bejcowany Łosoś

Reklama

Opis przygotowania

► Z filetu łososia usunąć delikatnie skórę, umyć i ręcznikiem papierowym osuszyć, filety pokroić w szerokie paski, skórkę z cytryny zetrzeć na tarce o małych oczkach.

► Potartą skórkę z cytryny, estragon, olej z oliwek, sól i cuker / wymieszać / i powstałą mieszanką bejcujacą pokryć płaty łososia od strony mięsa.

► Obłożone płaty łososia zawinąć w przeźroczystą folię kuchenną i w podgrzanym piekarniku bajcować ( piec ) przez około 20 minut w temperaturze 90C / Termoobieg /.

Składniki

  • 500 g. filetu z łososia5 łyżek oleju z oliwek
  • 1 cytryna
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki cukru
  • 2 gałąski ( obrać i drobno posiekać ) lub 1 łyżeczka suszonego estragonu

Podobne przepisy do Ciepły Bejcowany Łosoś