Crostini z bakłażanem, cukinią i pomidorkiem

Reklama

Opis przygotowania

– wykrawamy dwa kółeczka (najlepiej tak jak robimy to z pierogami – przy pomocy szklanki. Chlebowe kółeczka opiekamy na grillu z obu stron, razem z umytym bakłażanem (wcześniej moczonym w osolonej wodzie i osuszonym) i cukinią pokrojonymi na plastry. Doprawiamy oregano, solą oraz pieprzem. Odkładamy na talerz pokryty papierowym ręcznikiem
Pomidor myjemy, wrzucamy na chwilę do miski z gorącą wodą, a następnie do miski z lodowatą wodą. Obieramy za skóry, kroimy w kosteczkę.Każdą z grzanek nacieramy z obu stron czosnkiem, nakładamy kolejno bakłażan, cukinię i pomidorek.

Składniki

  • cukiniabakłażan
  • 10 kromek czerstwego chleba
  • pomidor
  • szczypta oregano
  • oliwa z oliwek extra vergine
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

Podobne przepisy do Crostini z bakłażanem, cukinią i pomidorkiem