Cukiniowe paluszki z parmezanem

Reklama

Opis przygotowania

– Cukinię kriomy w niewielkie słupki
– Płat ciasta rozkładamy i rozmrażamy. Z ciasta francuskiego wykrawamy paski szerokości słupka cukinii
– Każdy słupek zawijamy w ciasto francuskie i smarujemy jajkiem roztrzepanym z parmezanem i odrobnią soli. Układamy na blasze wyłożonej pergaminem
– Przygotowujemy pesto, w moździerzu ucieramy liście natki, ząbki czosnku z orzechami pekan oraz oliwą i parmezanem na gęstą, grudkowatą masę
– Pieczemy 25 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopnii Celcjusza

Składniki

  • cukiniamały kawałek ( jeden płat) mrożonego ciasta francuskiego
  • garść parmezanu
  • sól
  • Na pesto:
  • natka pietruszki
  • 100g startego parmezanu
  • oliwa z oliwek extra vergine
  • garść łuskanych orzechów pekan
  • 2 ząbki czosnku

Podobne przepisy do Cukiniowe paluszki z parmezanem