Moje leczo

Reklama

Opis przygotowania

Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, umyć, pokroić w dużą kostkę. Cukinię i kiełbasę obrać i także pokroić w dużą kostkę. Cebule pokroić w półplasterki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i też pokroić. Na rozgrzany olej włożyć kiełbasę, podsmażyć. Dodać cebulę i smażyć do jej zwiędnięcia. Dołożyć paprykę i cukinię. Przykryć przykrywką, zmniejszyć ogień (nie podlewam wodą, bo warzywa mają dużo swoich soków). Dusić do miękkości. Kiedy będzie prawie miękkie dodać pomidory. gotować jeszcze chwilę, doprawić wg uznania.
SMACZNEGO!

Składniki

  • 1 kg papryki czerwonej0,5 kg cukinii (1 mała)
  • 2 duże cebule
  • 0,5 kg pomidorów
  • 0,5 kg kiełbasy lub boczku wędzonego
  • sól, pieprz, słodka papryka w proszku

Podobne przepisy do Moje leczo