Ciasto:
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać jajko, kakao, śmietanę, sól i mąkę, zagnieść gładkie ciasto i schłodzić. Schłodzonym ciastem wylepić dno i boki wysmarowanej tłuszczem tortownicy, zostawiając niewielką ilość ciasta na wierzch. Ciasto w formie nakłuć w kilku miejscach widelcem i posypać kaszką manną.
Brzoskwinie odsączyć z zalewy,pokroić w kostkę i razem z porzeczkami ułożyć na cieście.
Masa serowa:
Z odsączonej zalewy odlać 3/4 szklanki, połowę zagotować, a w drugiej części rozmieszać 2 łyżki mąki ziemniaczanej, dolać do gotującej się zalewy i ugotować kisiel, ostudzić. Ser skręcić przez maszynkę. Żółtka utrzeć z cukrem, a białka ubić na pianę. Do utartych żółtek dodać ser, kisiel, mąkę pszenną i resztę mąki ziemniaczanej(cały czas ucierać) na koniec dodać sok z cytryny i delikatnie połączyć z pianą z białek. Masę wylać na owoce, na wierzch pokruszyć resztę ciasta. Piec 60 min w temp. 175st po upieczeniu zostawić na 10 min w piekarniku. Zimne ciasto polać rozpuszczoną czekoladą.