Czyszczenie lodówki czyli szybkie czerwone curry

Reklama

Opis przygotowania

Mięso kroimy w kostkę (można użyć piersi z kurczaka). Cebule również, papryczkę drobno, pora i seler naciowy w krążki. Na patelni rozgrzewam łyżkę oleju wrzucam pastę smażę przez minute, dorzucam kurczaka razem smażę, dodaje warzywa, podsmażam, podlewam mleczkiem kokosowym. Dolałam bulion i sos rybny i wszystko razem dusiło się parę minut aż kurczak zmiękł. Na koniec doprawiłam wszystko odrobiną soku z limonki. Podałam z ryżem basmati.

Składniki

  • 1/2 kg mięsa z podudzi kurczaka2 łyżki pasty curry czerwonej
  • olej do smażenia (ja uzżłam oleju do woka)
  • por
  • czerwona cebula
  • seler naciowy 2 łodygi
  • papryczka chili
  • bulion do podlania ok 100ml
  • łyżka sosu rybnego
  • 300 ml mleczka kokosowego
  • odrobina soku z limonki

Podobne przepisy do Czyszczenie lodówki czyli szybkie czerwone curry