Deser galaretkowy

Reklama

Opis przygotowania

Cztery galaretki rozpuścić wg przepisu na opakowaniu,każdą osobno i odstawić do zastygnięcia. Zastygłe już galaretki pokroić w kostkę i wymieszać. Kolorową kostkę nałożyć do pucharków.
Dwie pomarańczowe galaretki rozpuścić w 500 ml wrzącej wody.
Mocno schłodzoną śmietanę ubić z cukrem, pod koniec dodać tężejące galaretki pomarańczowe i całością zalać kolorową kostkę w pucharkach. Wstawić do lodówki na godzinę, aby stążało. Przed podaniem można posypać słodkim kakao.

Składniki

  • 4 galaretki każda w innym kolorze2 galaretki pomarańczowe
  • 500 ml. śmietany kremówki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • kakao słodkie do oprószenia

Podobne przepisy do Deser galaretkowy